L’obra és una rehabilitació integral d’un pis, a càrrec de l’equip d’arquitectura de BAAS.

Una distribució excessivament compartimentada que no respon als requeriments dels seus nous propietaris es transforma construint una sèrie de murs paral·lels de fusta que potencien la fluïdesa longitudinal de la llum i les vistes entre les dues façanes més allunyades, amb la qual cosa es pot apreciar la grandesa de la dimensió de la peça.

El fet de respectar del color daurat a les fusteries d’alumini i la col·locació en espiga del parquet de roure, així com alguns detalls constructius, volen remetre a l’època de la construcció de la finca i al seu arquitecte, Antoni Bonet Castellana.

La fusteria de la zona de nit s’ha realitzat en uns folrats d’enllistonat de roure massís raspallat per tal de marcar el porus de la veta de la fusta i envernissat en vernís mate efecte natura, que potencia el tacte de la fusta natural.

Els llistons estan disposats en un interval determinat per permetre un efecte visual de més profunditat, tal com passa a la natura.

Les portes de les habitacions queden amagades entre els llistons de roure, van des del terra fins al fals sostre i incorporen tallavents a la part superior i inferior per garantir-ne la insonorització.

El tirador de les portes corredisses, d’acer inoxidable, està enrasat amb el gruix de la fulla.

A la zona de dia, la fusteria pren un to blanc, RAL 9003 mat texturat 50, per tal d’enaltir al màxim la llum que entra per les grans finestres i potenciar el parquet de roure. Es busca dissimular al màxim la fusteria i que quedi integrada en les parets i el fals sostre per donar continuïtat a l’espai.

La prestatgeria és de MDF alleugerit de 4 cm de gruix. Incorpora prestatges de dos cossos metàl·lics, que facilita el canvi d’ubicació de prestatges individualment.

El moble xemeneia del televisor amaga sis fulles de portes corredisses i separa la zona d’estar del despatx. Les portes utilitzen el sistema Klein Slid 90 retràctil. El sistema de guiatge inferior és de Koblenz, per poder arrossegar les fulles estirant només la primera.

La zona de cuina combina els dos elements anteriors, lacat blanc i xapa de roure, per tal de fer una transició entre les dues zones.

Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 © Soldevila 2021 Notes legals Zoo Studio