Projecte de rehabilitació integral i interiorisme d’un habitatge unifamiliar de 500 m2 i dels seus espais exteriors a l’àrea residencial de Bellaterra, als voltants de Barcelona. La proposta, obra de l’estudi d’arquitectura YLAB Arquitectes, comprèn la completa redistribució interior de l’habitatge, l’interiorisme, la recomposició de les façanes existents i el disseny exterior de les terrasses, la piscina i el jardí.

L’objectiu consistia a convertir aquesta casa de formes clàssiques i distribució interior angosta en un habitatge modern amb espais amples i continus, de manera que els seus propietaris poguessin gaudir de les fantàstiques vistes des de tots els àmbits. Per aconseguir-ho, es va buidar l’interior de l’habitatge, amb la qual cosa es va obtenir una nova distribució; es van millorar les façanes igualant-ne la geometria; es va ampliar el volum de la casa, i es van crear finestres i finestrals nous de fusta massissa, cosa que permet múltiples connexions entre els espais exteriors i l’interior de la casa. Els acabats interiors, amb paviment de pedra calcària Sahel polida i fusta tropical d’Etimoé, contribueixen a crear ambients lluminosos i càlids.

Finestres:
Finestres realitzades amb fusta massissa laminada de niangon, envernissades amb vernís a base d’aigua.

A la part exterior de les finestres es va afegir un marc perimetral que recobreix el brancal de maó a obra vista. El marc sobresurt de la façana principal i sembla que floti. Va ser realitzat amb un tauler enllistonat de niangon de 22 mm de gruix, i envernissat amb el mateix vernís a base d’aigua que es va emprar per a les finestres.

El vidre fix de la façana principal es compon de dos vidres amb cambra de 491 x 202 cm cadascun i amb les característiques següents: lluna exterior de 10 mm temperada / cambra de 20 mm / lluna interior de 6 + 6 mm amb doble butiral acústic i de seguretat. La unió vertical dels dos vidres es féu amb silicona estructural negra.

La porta d’entrada és de fusta massissa de niangon i emplafonada amb tauler enllistonat també de niangon. El pany de la porta és de seguretat i automàtic, de manera que els perns de tancament s’activen automàticament sense haver de passar la clau del cilindre.

A l’interior de la vidriera principal es va realitzar una fornícula gegant, per tal d’aprofitar tota l’altura lliure de la sala d’estar, i es va emplafonar amb un tauler xapat de fusta d’Etimoé, que es va envernissar. La part superior amaga una persiana veneciana motoritzada amb lamel·les de fusta de 50 mm d’amplada de la marca BEC.

Sala d’estar-menjador:
Entre el rebedor i la sala d’estar es va instal·lar una porta corredissa d’una sola fulla, sense juntes verticals, de 315 cm d’amplada i 250 cm d’altura, i suspesa amb una guia Klein Slid 125 retràctil enrasada al sostre. Quan la porta és oberta, queda amagada i es confon amb l’emplafonat de la paret. Quan es tanca, separa el rebedor de la sala d’estar, tot formant una sola superfície d’Etimoé de 630 cm d’amplada.

El moble del menjador és d’Etimoé. Conté una fornícula horitzontal i amaga la sortida de la bomba de calor-fred. La porta que comunica amb la cuina queda coplanar amb el moble, per dissimular-ne l’existència.

Els mobles incorporen guies d’extracció total amb fre TandemPlus Bluemotion i les portes incorporen frontisses ocultes Krona K6700.

Escala:
El mur divisori de l’escala i que serveix de barana es va folrar amb tauler xapat d’Etimoé, com la resta del mobiliari i les portes.

Habitació - Suite Principal:
El mobiliari de l’habitació principal és de tauler xapat de fusta d’Etimoé.

Al bany de la suite s’hi van col·locar portes de vidre tintat negre per separar-lo de l’habitació. Dins del bany, tot està folrat amb tauler lacat negre, protegit amb vidre i segellat. D’aquesta manera, s’aconsegueix un efecte visual de negre total.

Habitacions infantils:
La resta d’habitacions estan realitzades amb tauler DM lacat de color Valentine PL 097 Marfil. D’aquesta manera, es trenca amb la decoració de la resta de la casa per donar un aspecte neutre a aquestes habitacions.

Les habitacions disposen de portes corredisses i incorporen armaris en totes les zones que ho permeten. Les habitacions són simètriques i els murs divisoris que les separen estan realitzats en fusta, en lloc d'obra tradicional, i amaguen els banys de cada habitació.

Sala TV - Estudi:
L’entrada de la sala TV des del rebedor consta d’una porta de 250 cm d’altura que va des de terra al sostre, amb un pivot superior i una caixa amb molla encastada al terra Dorma BTS-80.

Tot el mobiliari de la sala TV-estudi és d’Etimoé. Un moble-illa separa la zona de TV de la zona d’estudi: pel cantó de l’estudi, el moble és un armari i, pel cantó de la sala TV, una zona fixa on hi ha penjada la pantalla plana de televisió.

Una gran porta corredissa de 415 x 250 cm feta amb dues fulles d’Etimoé separa la zona de la TV d’una habitació per a convidats.

La taula de centre de la sala TV està realitzada en dos nivells: un de DM lacat de color Marfil que es combina amb un altre d’Etimoé.

La taula escriptori de l’estudi, com en el cas de la de la suite principal, va ser feta amb Etimoé. És una peça en forma d’ela ("L"), amb una sola pota, de 10 cm de gruix.

Promotor

Particular

Arquitectura + Interiorisme

YLAB Arquitectos

Constructora

Belscon 21

Fotògraf

Ivan Raga

Fitxa del projecte en format PDF

Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 info@soldevila.es © Soldevila 2017 Notes legals Zoo Studio