L’apartament està situat en una cruïlla important del Barri Gòtic de Barcelona, on s’encreuen el C. Avinyó amb el C. dels Escudellers. Com en el cas del Flatiron Building a Nova York, que està situat just on Broadway talla diagonalment amb la Cinquena Avinguda, l’apartament té una forma triangular molt característica i, curiosament, està situat en paral·lel a la forma també triangular de la plaça George Orwell.

La primera decisió de disseny de David Kohn en la remodelació del pis va ser treure profit d’aquesta particular ubicació, removent tots els murs interiors per generar un espai únic amb la forma triangular de l’immoble.

L’apartament és el pis de vacances de dos germans que van créixer a Barcelona i que hi tornen per passar les seves vacances i per estades curtes.

El terra nou està realitzat amb un paviment hidràulic, decorat amb un motiu triangular, que recorda la geometria de l’edifici. El patró triangular –de 25 triangles petits– canvia de gradació de colors, de verd a vermell, per diferenciar amb cada color les diferents zones privades dels dos germans. Les rajoles del paviment hidràulic les van fer Mosaics Martí, proveïdors habituals de rajoles per a obres d’Antoni Gaudí.

Les dues zones d’habitacions es van crear dins de grans peces de mobiliari, una en fusta i l’altra en ferro, que tenen l’aspecte exterior de petits edificis; la ciutat que es projecta fora dels murs està retratada en una miniciutat a l’interior de l’immoble.

La torre de fusta on es troben les dues habitacions s’inspira en l’arquitectura modernista de l’arquitecte Josep Antoni Coderch, i reprodueix les lames mòbils que cobreixen la façana del bloc de pisos de La Barceloneta del 1950 (Passeig de Joan de Borbó amb C. de l’Almirall Cervera).

La torre està realitzada amb biguetes de fusta de Flandes i recoberta tot ella, tant per dins com per fora, amb un tauler contraxapat de bedoll envernissat. Les lames mòbils també estan realitzades amb bedoll.

El parquet del terra i els graons de les escales estan realitzats amb roure massís.

La llibreria metàl·lica del fons es converteix així en un balcó que connecta les dues zones d’habitacions.

Una taula especialment dissenyada pel projecte se situa a la cruïlla del triangle, just on les rajoles fusionen el verd i el vermell, com una invitació al retrobament de la família i els amics. La taula està realitzada en tauler contraxapat de bedoll, amb un perímetre massís del mateix bedoll.

Aquesta obra va guanyar el premi d’interiorisme de la revista World Interior de l’any 2013.

Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 info@soldevila.es © Soldevila 2017 Notes legals Zoo Studio